SVEČANIM PROGRAMOM ROTARI KLUB ZRENJANIN PROSLAVIO 20 GODINA OD REOSNIVANJA

Nastavljaju sa misijom humanosti

Pozivamo sve sugrađane da nas kontaktiraju, a mi ćemo rado prihvatiti sve ideje i predloge – poručio je Fjodor Ćirić

Kada radite nešto s ljubavlju i nesebično pomažete drugima, ne mogu izostati uspesi i pohvale. Potvrda da to što radite, radite dobro jesu decenije koje stoje iza vas. Rotari klub Zrenjanin jedan je od mnogih pokreta koji može da se pohvali takvim uspehom. Dvadeset godina prošlo je od njegovog reosnivanja, što su članovi kluba ponosno obeležili prošle subote u Hotelu „Vojvodina”.
Svečanosti je prisustvovalo više od 20 Rotari klubova iz četiri države, dva guvernera Janez Lipec (Slovenija i Makedonija), i Vladimir Matić (Srbija i Crna Gora), prijatelji i kumovi pokreta, predstavnici Gradske uprave, udruženja, medija…


Obeležavanje značajnog jubileja osmišljeno je kroz četiri sesije (sednice). Prema rečima Fjodora Ćirića, predsednika Rotari kluba Zrenjanin za 2018/2019. godinu, najpre je organizovan doček slovenačkog i makedonskog Rotari guvernera i slovenačkih gostiju. Za njih je priređena večera na kojoj su imali prilike da probaju tradicionalne banatske specijalitete.
Na drugoj sesiji domaćini su se družili sa prijateljima iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, a zajedno su išli u razgledanje grada sa vodičem iz Turističke organizacije. U okviru treće, održan je sastanak Lideršip tima Rotari distrikta 2483 Srbija i Crna Gora kojom je predsedavao guverner Rotari distrikta Vladimir Matić.
Poslednja sesija obeležana je svečanom večerom i aukcijom slika i grafika koje su nedavno na slikarskoj koloniji naslikali zrenjaninski umetnici.
– Na aukciji je prodato 12 slika i osam grafika. Od prodaje slika i priloga gostiju sakupili smo dosta sredstava za obnovu mobilijara Odeljenja pedijatrije u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović”. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, jer to i jeste misija Rotari kluba – da pomažemo drugima – naveo je Fjodor Ćirić za naš list.


Na pitanje koji su planovi Rotari kluba Zrenjanin za naredni period i da li ih značajan jubilej obavezuje da budu još bolji, Ćirić ističe da ih to podstiče da budu agilniji i da osvajaju lokalnu zajednicu novim idejama i projektima.
– Dvadeset godina Rotari kluba Zrenjanin postoji i prepoznatljiv je u svom gradu kao humanitarna organizacija. Potrudićemo se da budemo vidljiviji i pristupačniji građanima, a naše delovanje ćemo proširiti na različite oblasti. Pozivamo sve sugrađane da nas kontaktiraju, a mi ćemo rado prihvatiti sve ideje i predloge – poručio je Ćirić.

I. ISAKOV