SVEČANOST U KLUBU „DOSITEJ”: Otvoreni biblioteka i igračkomenjačnica

Nedelja 17. decembar bio je poseban dan za mesnu zajednicu (MZ) „Dositej Obradović”. Na svečanosti u Klubu „Dositej” otvoreni su biblioteka i igračkomenjačnica i najavljena brojna kulturna događanja u prisustvu stanovnika naselja i gostiju.

Ideja za oživljavanje MZ „Dositej Obradović“ potekla je od prethodnog Saveta i udruženja „Vratimo deci radost u pokretu” na čijem su čelu Sanja Milojević i Slobodanka  Stevanović i koje postoji dve godine. Ovo udruženje je u našoj javnosti je poznato pre svega po organizovanju uskršnje manifestacije na Trgu slobode.

Kako je na svečanosti rekao pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i predsednik Saveta mesne zajednice „Dositej Obradović” Duško Radišić, ovo je samo početak ostvarivanja programa koji je Savet usvojio, a koji je namenjen svim generacijama i u čiju će realizaciju biti uključeni, uz udruženje „Vratimo deci radost u opokretu” i MZ, i druga udruženja, pojedinici i mesne zajednice uz podršku Grada.

Svečanosti su prisustvovali i članovi porodice nedavno preminulog novinara i književnika Vojislava Zorića, supruga Vera i ćerke Zorka i Natalija, koje su poklonile biblioteci njegov legat knjiga, kao i drugi donatori.

dositej biblioteka2

Naša sugrađanka Draginja Milovac, promovisala je knjigu poezije „Sve je ljubav”, čiji je izdavač Kulturni centra Zrenjanin, zajedno sa članovima Kluba za odrasla i stara lica pri Gerontološkom centru Zrenjanin. Voditeljka večeri je bila mr Branka Jajić.

dositejbiblioteka5

Na svečanosti su bili sekretarka MZ „Dositej Obradović” Zlata Bogaroški, šefica organa lokalne samouprave Jasmina Malinić, direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković, novinarka Milena Bečejac i drugi.

doitej biblioteka6

Donatori knjiga i igračaka su: rođendaonica „Moj mali svet”, dečja radnja „Ogi”, Goran Kovačević, generalni direktor „Gomeksa”, porodica Kljajić, Branka Bugarin, Jovica Stevanović, Milena Bečejac, Tanja Milovančev, porodice Velemir, Tubić, Babić, Jajić, Češljarov, Nađalin i Ćirić, Ahmo Peljto, Bojana Pisadorov i Vukoman Maksimović.

 

Tekst i foto: M.B. i B.J.