TAKMIČENjE OSNOVACA „ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU”

Najmlađi pokazali zavidno znanje 

  • Okružno takmičenje osnovaca održava se 7. maja

U Osnovnoj školi „ Dr Jovan Cvijić” u subotu, 16. aprila, održana je tradicionalna smotra učenika osnovnih škola pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju”. Na ovoj, 47. opštinskoj smotri, učestvovalo je oko 120 učenika zrenjaninskih škola, koji su pokazali zavidno znanje iz teorije i praktične vožnje bicikla na poligonu, a najbolji su nagrađeni biciklovima koje je obezbedila Gradska uprava.
Najbolji su se plasirali na okružno takmičenje, a to su u grupi B – Bojana Kvrgić, Tamara Vlatković, Đorđe Dragović i Aleksa Pajić, a u grupi C – Katarina Jahura, Nevena Stojanović, Dušan Popovac i Nikola Kovačević.
Smotru je organizovao Auto-moto savez Srbije kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova i Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina. Ovu tradicionalnu akciju podržale su i auto škole i motociklisti Zrenjanina.
Okružno takmičenje osnovaca održava se 7. maja, a najbolje plasirani sa okružnog takmičenja predstavljaće Srednjobanatski okrug na republičkom takmičenju u Beogradu, 20. i 21. maja. Po održavanju rapubličkog takmičenja, najbolji će predstavljati Srbiju na FIA takmičenju u Pragu.
S. V.
Opširnije u štampanom izdanju