Tizenegyedik alkalommal rendeztek Pásztor napot Muzslyán

A hagyományok átmentése
A muzslyai Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesülete tizenegyedik alkalommal rendezte meg a hagyományos pásztornapot, amelynek ezúttal a Lehel Sportközpont adott otthont.
Az idei pásztornap – melyet a Magyar Nemzeti Tanács, Nagybecskerek városa és az olaszországi székhelyű Fulgar East nagybecskereki kihelyezett vállalata támogatott – birkapaprikás-főző versennyel kezdődött, melyre az idén több mint harminc szakács, egyesület és csapat nevezett be. A verseny legízletesebb birkapaprikását az erzsébetlaki Rácz János és csapata készítette, megelőzve a tordai és az erzsébetlaki amatőr szakácsok kettes számú csapatának, valamint a muzslyai Szent Márton Borkedvelők Egyesületének főztjét. Megválasztották a legízletesebb házi készítésű sütemények és pálinkák gazdáját is.
A szervezők a helybelieknek és a vendégeknek — akik Magyarországról, Kárpátaljáról, Szlovéniából és Horvátországból érkeztek — gazdag művelődési műsorral kedveskedtek, melyben felléptek a Hófehérke Óvoda növendékei, a Muzslai Pétőfi Sándor MME vegyes kórusa, felnőtt és Kisbanda citerazenekara, néptánccsoportja, valamint az erzsébetlaki Császár-tó Magyar Művelődési Egyesület néptáncosai.
Az egész napos rendezvényen a látogatók megtekinthették a muzslyai Sötét házaspár, Erzsébet és János egyedi megjelenését, akik a juhászok nádkunyhóját és ételüket, a gancát mutatták be. Volt még kancsikabemutató, pásztoröltözékek és – ételek bemutatója, egész napos kézműves – és egyéb foglalkozás gyermekeknek, tárlat az amatőr képzőművészek jóvoltából, valamint kirakodóvásár.
Borbély Tivadar