„TOPLANA“ TEŠKO OŠTETILA VODOVODNU MREŽU U PERE DOBRINOVIĆA: Radovi na sanaciji havarije u toku

Tokom izvođenja radova, u prepodnevnim časovima, JKP „Gradska toplana“ teško je oštetila vodovodnu mrežu u ulici Pere Dobrinovića, zbog čega su pomenuta i ulice u njenoj neposrednoj okolini (Lidl, Uroša Predića i deo Laze Kostića) bez vode.
– U toku su pripremne radnje za izgradnju privremene vodovodne mreže kako bi se obezbedila voda za pomenuti rejon, a potom će se, zbog težine oštećenja, izvršiti i zamena 250 metara vodovodne mreže u ulici Pere Dobrinovića – saopštio je Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja ovog preduzeća.
Prema njegovim rečima, odmah po izlasku na teren ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ su utvrdile da zbog stepena oštećenja vodovodnu mrežu nije moguće sanirati, i da je neophodna zamena cevi vodovodne mreže u dužini od 250 metara.
Da bi se obezbedilo vodosnabdevanje, dodaje Gajin, do momenta nabavka materijala za potrebnu zamenu cevi, odlučeno je da se oštećeni deo mreže premosti izgradnjom privremene mreže na površini zemlje.
– U toku je priprema za otpočinjanje navedenih radova, koja obuhvata uklanjanje uličnog mobilijara i instalacija drugih preduzeća koje se nalaze na mestu izvođenja radova, a koja su se u najkraćem roku odazvala pozivu i izašla na teren. Trenutne procene su da će se raščišćavanje terena završiti do 18 časova, nakon čega će uslediti radovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ na izgradnji privremene vodovodne mreže. Za izvođenje tih radova potrebno je, ukoliko ne dođe do nepredviđenih situacija, oko 5 časova – kazao je naš sagovornik.
Nakon završetka svih pomenutih radova biće uspostavljeno uredno vodosnabdevanje u pomenutom rejonu.
O radovima na zameni 250 metara teško oštećene vodovodne mreže, i potrebnom vremenu za njihovo izvođenje, javnost će blagovremeno biti obaveštena.
JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin ulaže maksimalne napore da otkloni posledice havarije izazvane ne svojom krivicom, i da u što kraćem vremenskom periodu obezbedi sve uslove za uredno vodosnabdevanje građana koji žive u pomenutom rejonu.