TRKA KROZ VOJVODINU: Medalje i šampanjac za srpske bicikliste

Pobednik druge etape međunarodne biciklističke „Trke kroz Vojvodinu“ jeste vicešampion jučerašnje etape Marko Danilović iz čačanskog kluba „Borac“. Drugo mesto osvojio je Nebojša Jovanović iz beogradskog „Omladinskog biciklističkog kluba“, a treće slovenački takmičar Primož Obal.

Druga etapa 38. „Trke kroz Vojvodinu“ bila je dugačka 175 kilometara, a biciklisti su vozili dva kruga – preko Kleka, Žitišta do Jaše Tomića i nazad do Zrenjanina. Start trke je bio oko podneva sa Trga slobode, koji se užario od jakog sunca, a vozači su stigli do cilja ispred gradske kuće oko četiri sata kasnije, krećući se brzinom nešto većom od 40 kilometara na sat.

– Bilo je sunčano i naporno danas. Iako sam junior, vozio sam sa starijima i ovo mi je prvi put da vozim ovoliku kilometražu. Sve u svemu nije loše – sumirao je svoje utiske posle trke sedamnaestogodišnji Đorđe Đurić iz Aranđelovca, vozač čačanskog „Borca“ .

Dodeljene su nagrade i trojici najboljih biciklista do 23 godine, koji su vozili jučerašnju etapu. Treće mesto osvojio je Aleksandar Roman iz beogradskoj „Partizana“, drugo Aleksa Stefanović iz „Crvene zvezde“, a najbolji mladi vozač bio je Dušan Veselinović, takođe iz „Partizana“.

– Juče smo vozili 165 kilometara i bio sam u begu više od pola trke. U prvom begu sam pustio njih petoricu, onda me je stigla druga grupa, pa smo se spojili sa prvim begom. Na kraju sam sprintao i bio deveti na trci – kaže on.

Dušan se biciklizmom bavi pet godina, a „Trka kroz Vojvodinu“ bila mu je prvo seniorsko takmičenje: – Vozio sam svetsko prvenstvo u mauntin bajku pre nedelju dana, tako da sam posebno zadovoljan ovako dugačkom trkom jer trke brdskog biciklizma imaju oko 60-70 kilometara.

Na jučerašnjoj, prvoj etapi, pobedio je slovenački biciklista Robert Keko, pretekavši u poslednjem metru današnjeg pobednika Marka Danilovića. Treći je bio jedan od najboljih biciklista Srbije, olimpijac Nebojša Jovanović. Uspeh srpskih i slovenačkih biciklista tokom prve dve etape „Trke kroz Vojvodionu“ tako se nadovezao na uspeh slovenačke i srpske košarkaške reprezentacije, finalista evropskog prvenstva, koje su prisutni na zrenjaninskom Trgu slobode pozdravili velikim aplauzom.

Na 38. međunarodnoj „Trci kroz Vojvodinu“ učestovalo je 70 takmičara iz osam zemalja, a biciklisti sutra u 11 časova polaze sa Trga slobode i voze do Titela, gde će biti kraj trke.

M.M.