TURNIR “IGRAJMO ZA 16“: Sečanj Žitište u finalu

Rezultati polufinala: EPS Elektrodistribucija Zrenjanin –  Opština Žitište 1:5, Opština Sečanj – Vodovod i kanalizacija Zrenjanin 3:3 (posle penala 3:2)

Ekipa opštine Sečanj je gubila od Vodovoda sa 2:0, potom preokrenula na 3:2, da bi primili gol u poslednjem minutu. U osnovnoj penal seriji bilo je 2:2, a potom je Gojko Papić iskoristio priliku i doneo pobedu svom timu. Tako prošlogodišnji pobednik turnira, Vodovod, neće braniti titulu:

– Bilo je neizvesno, to smo i očekivali, jer je Vodovod uigran i ima kvalitetne igrače. Mi ćemo se truditi da pokažemo dobru igru i u finalu, ali je da smo učestvovali, jer je turnir Memorijalnog karaktera – rekao je Borislav Vučković iz ekipe Sečnja.

U drugom polufinalu Opština Žitište je iznenadila EPS Elektrodistribuciju Zrenjanin i pobedom 5:1 stigla do finala. Za Žitištane je uspešno nastupio i predsednik Skupštine opštine Zoran Kasalović. Jedan minut na terenu je proveo i Dušan Milićev, najstariji učesnik ovogodišnjeg turnira.

– Nismo se nadali ovako visokom rezultatu, EPS je jaka i kvalitetna ekipa, ali mislim da je odlučilo to što smo fizički spremniji – rekao je Milenko Milaković, koji nastupa za tim iz Žitišta.

U dosadašnjem delu turnira u Zrenjaninu je nastupilo 70 fudbalera i po mnogo čemu je uspešniji od onih u protekle četiri godine.

Finale između ekipa opština Žitište i Sečanj se igraće se u ponedeljak, 21. marta,  u 10 časova u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani.

Zitisste