U JAŠI TOMIĆU NEDAVNO JE ODRŽAN 4. MEMORIJALNI MEĐUNARODNI TURNIR VETERANA U MALOM FUDBALU

Sećanje na fudbalske legende – Boška, Cobana i Pevca

Žitelji Jaše Tomića i Fudbalski klub Radnički 1911 ne zaboravljaju svoje najbolje fudbalere – Boška Petrova, Slobodana Stojovića Cobana i Stevana Samatovića Pevca. Kao sećanje na njih, 3. novembra 2018. godine u hali sportova u Jaši Tomiću, održan je četvrti po redu Memorijalni međunarodni turnir veterana u malom fudbalu pod nazivom „Boško, Coban i Pevac”.
Turnir je otvorio Arsen Plahin, predsednik Skupštine opštine Sečanj koja je pomogla i podržala organizaciju. Na turniru je učestvovalo 11 ekipa: Akademac VMA, Crvena zvezda, Partizan, RTS Beograd (sve ekipe su iz Beograda), Radnički iz Kragujevca, Proleter iz Zrenjanina, Vrbas iz Banjaluke, Brčko, Loznica, Kikinda i domaći Radnički 1911. Iako najavljena, ekipa Politehnike iz Temišvara izostala je iz opravdanih razloga.
Prema rečima Mileta Zarina, jednog od organizatora i domaćina ove manifestacije, turnir je postao tradicija i upotpunosti je opravdao očekivanja. Viđeno je mnogo lepih poteza i akcija kojima su fudbalski veterani podsetili na najsjajnije trenutke u svojim karijerama.
Kao kuriozitet organizatori ističu da je tim Radničkog iz Kragujevca predvodio Nikodije Tatović, Cobanov saigrač iz vremena dok su obojica nastupali za pomenuti klub. A naglašavaju i to da se u ekipi našao i sedamdesetsedmoogodišnji Dobrivoje Srećković, svojevremeno savezni fudbalski sudija.
Fudbaleri Radničkog su na dresovima pored svog grba, postavili i znamenje Fudbalskog kluba Radnički 1911, a doneli su i uramljenu sliku legendarnog Cobana koji je šezdesetih godina prošlog veka igrao u njihovom klubu.
U finalu turnira, ekipa iz Brčkog je pobedila beogradski Partizan rezultatom 3:0 i zasluženo osvojila trofej.

  • PONIKLI U RADNIČKOM, IGRALI ŠIROM JUGOSLAVIJE
    Boško Petrov nastupao je za zrenjaninski Proleter, Spartak iz Subotice, Dinamo iz Pančeva. Trener fudbalskog kluba Radnički Jaša Tomić bio je od 1957-1970. godine.
    Slobodan Stojović Coban fudbalsko umeće pokazao je igrajući za Proleter iz Zrenjanina, Spartak iz Debeljače, Sutjesku iz Nikšića, Radnički iz Kragujevca, ali i kolumbijski Santa Fe (gde su mu saigrači bili proslavljeni Dragoslav Šekularac i Toza Veselinović), Mustang iz Čikaga, te za francuski Limož. Zanimljivo je da je Coban jedno vreme bio direktor Košarkaškog kluba Limož, dok je tada tim sa klupe vodio Boža Maljković, proslavljeni košarkaški trener.
    Stevan Samatović Pevac, posle Radničkog iz Jaše Tomića, fudbalsku karijeru gradio je nastupajući za FK Voždovački iz Beograda, te Olimpiju i Merkator iz Ljubljane.

BRANKA ŠKRBIĆ