U PETAK 20. SEPTEMBRA U BOTOŠU: „Moje selo, moji koreni“

Dan uoči Slave sela – Male gospojine, u Botošu će u petak, 20. septembra, biti održana manifestacija „Moje selo, moji koreni“, koja će iz godine u godinu obuhvatiti sva sela na području Grada Zrenjanina – saopštili su na današnjoj konferenciji za medije Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika i Branislav Lazić, predsednik Razvojne agencije Botoš, dugogodišnji aktivista i sportski radnik.

– Ideja je da svako selo prikaže najbolje što ima iz prošlosti, a i da širu javnost obavesti o potencijalima koje nudi kada je reč o privredi, turizmu, sportu i opštem društvenom

razvoju. Verujem da će iskustvo Botoša pomoći da uspemo u ovoj ideji – izjavio je ovom prilikom Radišić.

Branislav Lazić je uz poziv za posetu Botošu saopštio niz podataka o proslavi.

Okupljanje gostiju planirano je za 17 časova u Osnovnoj školi „Prvi oktobar“ . U 17.30 biće položeni venci na spomen obeležja poginulima u Drugom svetskom ratu i žrtvama fašističkog terora – njih 90, srpskim dobrovoljcima „soluncima“ – bilo ih je 24 i jednom borcu Crvene armije koji je poginuo u borbi za oslobođenje Botoša.

– Imamo čime da se pohvalimo. Botoš se opire stagnaciji. U dečjem vrtiću i osnovnoj školi ima 156 dece, a u prvom razredu 24 đaka, čime se malo koje selo može pohvaliti. Manifestacija će imati i humanitarni karakter: planiramo da posetimo veći broj kuća u kojima ima nepokretnih i teško bolesnih ljudi i uručiti im poklone. Umetnički i sportski program biće na visokom nivou – kaže Lazić.

M. S-n.