U SOS LIGI BUDUĆIH ŠAMPIONA UČESTVOVALO JE VIŠE OD 40 EKIPA

Domaćini osvojili četiri titule

Nedavno je završena SOS liga budućih šampiona koju je organizovao zrenjaninski FK Sporto. Takmičilo se više od 40 ekipa raspoređenih u šest generacija, a prvoplasirani sastavi su, kao i svake godine, izborili plasman na prvenstvo države koje bi trebalo da bude održano na Zlatiboru maja ove godine.
– Tri prvoplasirana tima u šest kategorija dobila su pehare i medalje. Posebno me raduje što je u ekipama sve više devojčica i što one po fudbalskom umeću ne zaostaju za dečacima – rekao je Danilo Bjelica, jedan od organizatora lige i trener u FK Sporto.
U konkurenciji 2008. godište pobednik je OFK Klek, drugoplasirani je Radnički (Sutjeska), a treći je Sporto. Među ekipama 2009. godište prvi je Sporto, slede Rusanda i ŽSK Žabalj. Sporto zeleni je najbolji kod timova 2011. godište, vicešampion je Sporto sivi, a treće mesto pripalo je ŽSK Žabalj.
I u nadmetanju timova čiji su igrači rođeni 2012. godine najuspešniji je Sporto, a potom su plasirani Spid i Lehel. Bečkerek 023 je prvak kod generacije 2013, drugi je Spid, a treći OFK Klek. Titulu u nadmetanju 2010. godišta osvojio je Sporto zeleni, drugi je Petlić, a treća Rusanda.

D. Petrović