U SUBOTU I NEDELJU ODRŽANE MOTO TRKE ZA „VELIKU NAGRADU ZRENJANINA”

Takmičari Petrovgrada najuspešniji vozači
U kategoriji old tajm, Darko Todorov je bio prvi u sve tri trke, a u klasi super moto oba takmičarska dana najbrži je bio Nikola Krezić
Više od 60 vozača iz Hrvatske, Austrije, Rumunije i Srbije nadmetalo se u subotu i nedelju na moto trkama za „Veliku nagradu Zrenjanina”. Moto spektakl održan je na stazi u Industrijskoj zoni „Ečka – jugoistok”, a oba dana trke je posmatrao veliki broj ljubitelja dvotočkaša. Takmičenje su organizovali Auto-moto i Moto savez Srbije, zrenjaninski Auto-moto klub Petrovgrad uz podršku Ministarstva omladine i sporta i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina.
– Na drugoj „Nagradi Zrenjanina” viđene su zanimljive trke izvanrednog kvaliteta. Najbitnije da nas je, za razliku od prošle godine, poslužilo vreme. Veoma sam zadovoljan rezultatima takmičara i ukupnim plasmanom svoje ekipe. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i svima koji su pomogli da se trke održe i da sve protekne u redu – istakao je Dragan Gudžev, predsednik AMK Petrovgrad.

46 - 1 A moto trke Krezic
Zrenjaninski klub predstavljali su Srđan Ostojić, Darko i Dragan Prokin, Nikola Krezić i Miomir Kulizić iz Kikinde, a uz dnevnu licencu na takmičenju su učestvovali i Predrag Fratucanov, Aleksandar Stajić, Slobodan Kečar, Srđan Nenadov, Igor Grubač, Đerđ Boršo, Dejan Japurski iz Kikinde, Brenda Gari i Darko Todorov.
U generalnom plasmanu pobednik je AMK Petrovgrad. U kategoriji old tajm klasa Darko Todorov je bio prvi u sve tri trke. Vrhunac takmičenja bila je kategorija super moto. U toj disciplini u oba takmičarska dana najuspešniji je bio Nikola Krezić koji je iza sebe ostavio Hrvate Dejana Lončara i Darija Mazalovića.
Istakli su se i Srđan Ostojić (klasa MK 50), koji je u subotu bio drugi, ali u nedelju zbog pada nije završio trku. Darko Prokin (MK 50) se u nedeljnoj trci plasirao na treće mesto, dok je u disciplini MK 250, održanoj u subotu, bio drugi. Predrag Fratucanov (RR 125 SP) je bio treći, a isti plasman je zabeležio i Dragan Prokin (MK 500).

D. PETROVIĆ