U SUBOTU, U PARKU „ČOKLIGET“, HUMANITARNI BAZAR: Jednogodišnjoj Lani neophodna pomoć za lečenje

Zrenjanin za Lanu“ – naziv je humanitarnog bazara koji će biti održan u subotu, 19. septembra, od 11, do 13 časova, u parku „Čokliget“, kod teniskih terena u Mesnoj zajednici „Mala Amerika“. Na prostoru koji je u ovom delu grada poznat kao „Krug“, u okviru humanitarnog bazara biće prikupljan novac neophodan za lečenje jednogodišnje Lane Jovanović, devojčice koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Slične akcije za pomoć u lečenju male Lane u toku su širom Srbije.

Lana Jovanović je rođena 2019. godine i na rođenju je dobila odličnu ocenu, 10. Kada je napunila dva i po meseca roditelji su primetili da devojčica ne pomera donje udove. Nakon pregleda i boravka u bolnici neurološka dijagnoza je bila spinalna mišićna atrofija tip 1. Ovo je progresivna bolest koja napada mišiće, usled čega pacijent gubi osnovne životne funkcije. Lekovi za ublažavanje ove bolesti su izuzetno skupi i za Lanino lečenje je potrebno dva miliona dolara. Lanini roditelji su se obratili humanitarnim organizacijama, preduzećima i dobrim ljudima za pomoć. Svaki dinar je dragocen, a Zrenjanin je poznat kao grad humanosti.

Humanitarni bazar u Zrenjaninu obojiće muzikom Marko Pejčić, profesor u Muzičkoj školi “Josif Marinković” i muzički trio iz ove Škole.

Organizator Humanitarnog bazara „Zrenjanin za Lanu“ je Udruženje „Sovice mudrice – mali genijalci“ i Otilija Buheker Ilić, a podršku pružaju Mesna zajednici „Mala Amerika” i Muzička škola „Josif Marinković“.

Pomoć je moguće uputiti i SMS-om 808 na 3030.

B. Jajić