URUČENE NAGRADE GRADA ZRENJANINA ZA 2020. GODINU: Priznanja zaslužili zdravstvene ustanove i volonteri Crvenog krsta

U specifičnim uslovima kakvi nas prate tokom cele godine, dodela nagrada Grada Zrenjanina priređena je uz poštovanje epidemijskih mera. Najznačajnije godišnje priznanje ove godine zaslužilo je šest kolektiva. Komisija za dodelu nagrada donela je odluku da nagrade Grada Zrenjanina za 2020. godinu pripadnu zdravstvenim ustanovama sa teritorije Grada koje su podnele najveći teret u borbi protiv epidemije korona virusa, kao i volonterima Crvenog krsta, koji su tokom vanrednog stanja pružali pomoć ugroženim kategorijama stanovništva.

Kako je rečeno na svečanoj dodeli, prevladalo je mišljenje da Grad Zrenjanina treba da oda priznanje ustanovama i zaposlenima koji su bili izloženi najvećem pritisku koji još traje, te zahteva nadljudske napore u zaštiti stanovništva našeg regiona od zaraze.

Među laureatima su Opšta bolnica „Đorđe Joanović” (nagradu primio dr Igor Kitaresku), Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Vasa Savić” (nagradu primio dr Branislav Martinov),  Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda” (nagradu primila dr Zorica Ćulibrk, direktorka ustanove), Dom zdravlja Zrenjanin (nagradu primila dr Gordana Đurić), Zavod za javno zdravlje Zrenjanin (nagradu primio dr Zdravko Ždrale) i volonteri Crvenog krsta (nagradu primila dr Sonja Kapeler Puškarić, predsenica Organizacije).

– Imajući u vidu činjenicu da je godina bila u znaku borbe protiv korona virusa, Grad Zrenjanin se na ovaj način odužio zdravstevnim ustanovama, organizacijima i zaposlenima koji su bili na prvoj liniji odbrane protiv korona virusa i koji su se maksimalno profesionalno angažovali u borbi protiv epidemije. Tokom vanrednog stanja, veliki doprinos dali su i volonteri Crvenog krsta, koji su hiljade sati usmerili na borbu protiv ove pošasti. Na ovaj način želim još jednom da im se zahvalim i čestititam im na nagradama. Svima bih poželeo da sledeća godina bude puna radosti i uspeha, a na prvom mestu ličnu i porodičnu sreću i dobro zdravlje – poručio je Simo Salapura, gradonačelnik Grada Zrenjanina, koji je zajedno sa predsednikom Skupštine Čedomirom Janjićem uručio nagrade.

 

I.I.

Opširnije u štampanom izdanju