VEK POSTOJANJA ZRENJANINSKOG FK BORAC

GRAD JE PONOSAN NA DOSTIGNUĆA KLUBA

Dugogodišnji predsednik zrenjaninskog Fudbalskog kluba Borac Gena Tornjanski je, povodom 100 godina od osnivanja tog sportskog kolektiva, u sredu uručio Povelju gradonačelniku Simu Salapuri. U godini u kojoj nosi titulu „Evropski grad sporta”, Zrenjanin može da se diči i fudbalskim klubom koji u kontinuitetu traje duže od jednog veka i ima tradiciju za ponos i poštovanje.
– Ratarski sportski klub Borac nije bio samo običan fudbalski klub, već kolektiv koji je negovao i kulturu, imao svoju glumačku trupu, jedini okupljao ratarsku omladinu sa prostora današnje Mesne zajednice „Dolja – Crni šor”. Uspeo je da publikuje spomenicu povodom 15 godina postojanja 1936. godine i postigne zavidne rezultate. Sve su to odrednice kojima bi se ponosile i veće sredine od naše. Zato rukovodstvu i članstvu Kluba čestitam jubilej, sa željom da uspešano rade i dugo traju – poručio je Salapura.
Gena Tornjanski je podsetio da je na ulazu u stadion otkrivena spomen-ploča Dimitriju Gardinovačkom – Miti Majinu, rataru, piscu, glumcu amateru, koji je autor teksta za spomenicu Kluba 1936. godine. Tornjanski je, takođe, gradonačelnuku poklonio i publikaciju „Prvi vek Ratarskog fudbalskog kluba Borac 1921-2021.”, koju su priredili Nenad Jonjev, Mile Novaković i Gena Tornjanski.

Grad Zrenjanin