Veliki dan za Zrenjanince na Poljoprivrednom sajmu

Današnjom dodelom velike plakete Novosadskog sajma sa poveljom gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću krunisni su napori administracije ne čijem je čelu da se nabavkom steonih junica simentalske rase oživi i unapredi stočarstvo u regionu srednjeg Banata.

Plakete je gradonačelniku Janjiću na svečanosti na „manježu“ novosadskog Sajma dodelila ministarka poljoprivrede Srbije dr Snežana Bogosavljević Bošković. 

DSC_0172 . DSC_0120 . DSC_0109 .DSC_0340 . (1)

Grad Zrenjanin je u dva navrata, prošle i ove godine poljoprivrednicima dodelio 93 steone „simentalke“.  

– Srećan sam zbog ovog priznanja. Ali od svega je važnije da ovaj napor na osvežavanju stočnog fonda rasom po desnom i za proizvodnju mleka i za tov bude početak ozbiljnijeg razvoja stočarstva u ovom delu naše zemlje – izjavio je gradonačelnik Janjić ovom prilikom. 

DSC_0200 . DSC_0049 . DSC_0493 . DSC_0438 .

Uspešan je bio i stočar iz Mužlje Čorba Peter sa najbolje ocenjenim grlima simentalske rase, kao i odgajivač svinja iz Melenaca Dragomir Davidov sa najbolje ocenjenom kolekcijom nazimica rase „landras“. 

Danas smo obavešteni i o lepom  uspehu firme „Pla Met“ Radiše Nićetina čije su sejalice „Begej“ za kukuruz, i „Banat“ za pšenicu, nagrađene zlatnim medaljama, čime je ova firma ponovila uspeh iz 2013. godine. 

DSC_0329 . DSC_0221 .

M.S-n.