VESLAČICA JOVANA ARSIĆ JURI VIZU ZA OLIMPIJSKE IGRE

Lucern poslednja šansa
Prvo ovogodišnje veliko veslačko takmičenje – Svetski kup – održano je u Varezeu u Italiji, a nastupila je i veslačica Zreneksa Jovana Arsić. Bila je to šansa da ona i Ivana Filipović izbore normu za Rio, ali im to nije pošlo za rukom.
– Zauzele smo deseto mesto u konkurenciji 18 posada, nismo baš sjajno veslale. Popravile smo se već prošlog petka, kada je na beogradskoj Adi Ciganliji održana poslednja kontrolna trka. Ivana i ja smo pobedile, iza nas su se, sa zaostatkom od 17 sekundi, plasirale Iva Obradović i Ljiljana Jošić. Na taj način smo izborile nastup u Lucernu, na regati koja će biti održana već za mesec dana. To će biti poslednja prilika da ispunimo normu za OI. A da bi osvojile vizu za Rio, Ivana i ja moramo da se plasiramo među četiri najbolje posade od onih koje se još nisu kvalifikovale za Igre – istakla je Jovana Arsić.
Nakon kontrolne trke reprezentativaca, na Adi je održan prvi kup Srbije kojim je otvorena sezona takmičenja na vodi. Predstavnici Zreneksa osvojili su jednu medalju. U seniorskom skifu Svetlana Ristin je zauzela drugo mesto, a Ana Milinković se u istoj konkurenciji plasirala na četvrto mesto. Srđan Milinković je takođe veslao u skifu u konkurenciji juniora i uspeo je da se plasira u finale.

B. MANDIĆ