„VODOVOD“: Snabdevanje stabilno, dodatno poboljšanje do kraja nedelje

Nakon što je „Vodovod” od petka ponovo počeo da obavlja vodosnabdevanja grada, nema više pritužbi građana na slab pritisak, a do potpune normalizacije stanja doći do kraja nedelje, saopštava JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Snabdevanje vodom sada je stabilno i od subote nije evidentirana nijedna žalba građana, navode u ovom preduzeću.

– Celokupan postupak prelaska vodosnabdevanja biće okončan do kraja ove nedelje. To je vreme koje je potrebno da bi se normalizovalo stanje nakon čestih oscilacija pritiska vode u mreži tokom snabdevanja grada preko postrojenja. To znači da će do kraja nedelje doći će i do dodatnog poboljšanja pritiska vode  u mreži. Do tada je moguće da u špicevima od 20 do 22 časa i vikendom u ranim popodnevnim časovima, kada u leti najviše dolazi do neracionalne potrošnje vode, dođe do manjeg pada pritiska vode na višim spratovima zgrada. Zato upućujemo apel korisnicima da vodu koriste racionalno, odnosno da je ne koriste za zalivanje travnjaka, bašti, trotoara i slično, kako bi omogućili sugrađanima u višespratnicama da imaju uvek stabilan pritisak vode u mreži – navodi „Vodovod“ u saopštenju.

Iz ovog preduzeća poručuju da će uložiti maksimalne napore da se obezbedi uredno i stabilno vodosnabdevanje na teritoriji celog grada.

L.Z.