ZAVRŠEN TURNIR ZA KUGLAŠICE „IRENA KALOČAI“: Pobeda dame „Kristala“

Treći po redu Turnir za kuglašice „Irena Kaločai“ na kojem je učestvovala seniorska reprezentacija Srbije, završen je danas pobedom Hermine Lukač (KK Kristal) koja je oborila 623 čunja. Drugo mesto pripalo je Maji Đukić (KK Radnički) koja je srušila 610 čunjeva, a Zorica Barać, kuglašica „Kristala“, izborila je treće mesto (577). Sad već tradicionalni Turnir, jedinstveni u Evropi, trajao je od 6. do 7. maja na kuglani „Kristal“, na kojem se nadmetalo 39 kuglašica.

Simo Salapura, Irena Kaločai, Maja Đukić, Hermina Lukač, Zorica Barać i Radovan Šunjka
Simo Salapura, Irena Kaločai, Maja Đukić, Dragana Dorožan, Hermina Lukač, Zorica Barać, Radovan Šunjka i Bosiljka Božić

Pobednica Turnira, Hermina Lukač, istakla je da je veoma zadovoljna današnjom igrom jer je oborila lični rekord. Kako je rekla za list „Zrenjanin“, srećna je što je u takvoj formi pred nastupajuće Svetsko prvenstvo, koje će se održati 19. maja u Nemačkoj, i nada se da će ona i njene koleginice iz tima, ostvariti dobre rezultate. Podršku kuglašicama davala je i čuvena reprezentativka Irena Kaločai, u čiju čast se takmičenje i održava.

Nagrade, prenosni pehar i pehar za pobednicu Turnira
Milena Subin, savezni sudija, u društvu Irene Kaločai

– Drago mi je da su se igračice odazvale u velikom broju, a posebno što je kompletna seniorska reprezentacija Srbije učestvovala. Pozdravljam ih i želim im puno uspeha na svetskom prvenstvu i da se vrate sa medaljom. Čestitam mladim kuglašicama koje su osvojile prva tri mesta, ipak sve ostaje na mladima. Nadam se da ćemo se iduće godine okupiti na istom mestu i da ćemo provesti prijatno popodne kao danas. Jako sam srećna jer je treća godina Turnira, i još uvek ne mogu da verujem da se održava u moju čast – naglasila je Irena Kaločai.

Gost manifestacije bio je i Radovan Šunjka, predsednik Kuglaškog saveza Vojvodine. Kako je rekao, veoma je počastvovan što je bio na Turniru Irene Kaločai, koja je legenda kuglaškog sporta i nekadašnja predsednica Kuglaškog saveza Jugoslavije. Šunjka ističe da takva žena zaslužuje svaku pažnju i nada se da će turnir trajati još dugo godina. Svečanom zatvaranju prisustvovao je i Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika.

– Kuglanje u Zrenjaninu ima dugu i bogatu sportsku istoriju i posebno mi je drago što je jedna od perjanica takve istorije i KK „Kristal“. Dokaz toga je upravo ovaj Turnir na kojem učestvuju reprezentativke Srbije. Drago mi je da je Grad prepoznao ovaj sport i nadam se da će dati još veću podršku u razvijanju ove discipline – rekao je Salapura.

I.I.

18360620_10213559399798906_1092010097_n

Irena Kaločai dodeljuje medalju Hermini Lukač
Irena Kaločai nekadašnja reprezentativka, Bosiljka Božić sekretarka „KK Kristal“ i Hermina Lukač, pobednica Turnira