ZIMSKI SUSRETI UČITELJA SREDNJEG BANATA: Nova znanja i razmena iskustava iz prakse

Savez učitelja Srbije organizuje već 35 godina Zimske susrete kao dan stručnog usavršavanja. Susret se organizuje već šest godina organizuje po regionima, a peti put domaćin ovog značajnog skupa prosvetnih radnika bila je Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić” u Zrenjaninu.

U nedelju, na akreditovanim seminarima, učestvovalo je 245 učitelja iz srednjeg Banata, a organizaciju je podržala Školska ustanova za Banat.

– Susret organizuje Udruženje zrenjaninskih učitelja (UZRU), ali za kolege iz regiona. Održano je osam seminara – teme su uglavnom dogovorene sa predavačima iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Valjeva na osnovu zaintersovanosti naših učitelja. To su teme koje se odnose na unapređenje saradnje sa roditeljima, inkluzija u praksi,ekološke teme, nar9odna tradicija, projektna nastava u savremenom tehnološkom okruženju, likovno stvaralaštvo, integracijom nastavnih sadržaja do funkciuonalne pismenosti, kako se zaštititi od prirodnih nepogoda – kaže Biljana Jovanov, direktorka škole – domaćina i predsednica Udruženja.

Biljana Jovanov napominje da je dragocena i razmena iskustava iz pedagoške prakse, s obzirom na to da su učesnici bili iz svih pet lokalnih zajednica regiona. Održan je i sajam udžbenika.

M. B.