ZRENJANINCI SE UJEDINILI KAKO BI POMOGLI JEDNOGODIŠNjOJ LANI JOVANOVIĆ

Donirano više od milion dinara

Da humanost i želja da se pomogne prevazilazi sve prepreke, pokazali su i naši sugrađani proteklih mesec dana. Gotovo čitav grad se ujedinio kako bi se sakupilo dovoljno sredstava za malenu devojčicu čiji je život ugrožen teškom bolešću. Do sada se na njen žiro račun slilo iz Zrenjanina više od milion dinara.
Organizovani su brojni bazari, prodajni vašari, pojedini ugostitelji su od svakog računa donirali određenu svotu, a i jedno taksi udruženje je osmislio svoj vid pomoći, pa su tako organizovali stotinjak svojih kolega koji su jedan dan sav prihod od vožnji uplatili za lečenje male Lane Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, progresivne bolesti koja napada mišiće, usled čega se gube osnovne životne funkcije, a za čije lečenje je potrebno 2,1 milion dolara.

BAZAR U „ČOKLIGETU”
Među prvima se ovom apelu za pomoć odazvala sugrađanka Otilia Buheker Ilić i njena grupa „Sovice mudrice-mali genijalci”, a podršku je dobila kako od Mesne zajednice „Mala Amerika”, Kulturnog centra, Muzičke škole, trgovinske kompanije „Persu”, tako i od brojnih pojedinaca i članova organizacija i asocijacija koji pomažu uvek kada je pomoć neophodna…
B. Jajić & S. Vorkapić
FOTO: darko nađalin

Opširnije u štampanom izdanju