ZRENJANINSKI POLUMARATON: Prijavljeno više od 500 trkača

U nedelju, 6. novembra, u 11 sati na Trgu slobode zakazan je start prvog zrenjaninskog polumaratona koji, uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza Zrenjanina, organizuje Atletsko-rekreativni klub Petrovgrad.

Kako su na konferenciji za novinare saopštili Miroslav Molnar i Milan Delić, čelnici pomenutog kluba, prijavljeno je više od 500 dama i muškaraca iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, BiH i Rusije. Deonica polumaratonske trke je 21,120 km, a trke zadovoljstva 7,40 km.

– Startnina za polumaraton je 1300, a za trku zadovoljstva 900 dinara. Svaki prijavljeni trkač dobiće majicu, čipovan broj koji omogućuje elektronsko merenje vremena, ručak i razne poklone. Za sve takmičare koji završe trku obezbeđene su medalje. Polumaraton ima humanitarni karakter, a prihod je opredeljen za kupovinu aparata za rano dijagnostifikovanje deformiteta kičme za Predškolsku ustanovu Zrenjanin – istakao je Milan Delić i dodao da se, za sada, u 23 grada u Srbiji održavaju polumaratoni i da je želja organizatora da ovaj sportski događaj postane tradicionalan.

Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika, naglasio je da svi koji žele da se uključe u trku mogu to da urade i besplatno, bez kupovine startnog broja jer je ideja da učestvuje što više rekreativaca, školaraca i mladih. On je istakao da će se trkačima priključiti i pripadnici vojske Srbije.

Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza, naveo je da se polumartaton uklapa u plan sportskih poslenika grada da Zrenjanin postane grad posećenih i kvalitetnih takmičenja i manifestacija. Srđan Neškovski je zahvalio „Direkciji za izgradnju i uređenje grada „Zrenjanina”, Policijskoj upravi Zrenjanin i Odeljenju za urbanizan na pomoći u organizaciji trke, a građane zamolio za razumevanje što će u nedelju od 9.00 do 15.00 ulice kojima će se trčati biti zatvorene za saobraćaj.

B. M.

TRASA POLUMARATONA

Start trke je na Trgu slobode, a dalje se trči ulicama Kralja Aleksandra Karađorđevića, Svetosavskom, Nemanjinom, Slobodana Bursaća, Savezničkom, Petefijevom, Obilićevom, Obalom Sonje Marinković, Narodnog fronta, Subotićevom, Narodne omladine, Zmaj Jovinom, Đure Jakšića, Marka Oreškovića, Pančevačkom, Despota Stefana, Dr Laze Kostića, Dositeja Obradovića, Trgom Dositeja Obradovića, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, Zmaj Jovinom, Narodne omladine i Subotićevom. Cilj je na Trgu slobode.