Аz Art klub tagjai voltak a házigazdák

KILENCEDIK ALKALOMMAL SZERVEZTEK ALKOTÓNAPOT NAGYBECSKEREKEN
A múlt szombaton, a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület ART Klub szakcsoportja kilencedik alkalommal egynapos alkotónapot szervezett, melyre Temerinből, Újvidékről, Becséről, Cserépaljáról (Crepaja), Botosról, Lukácsfalváról és Muzslyáról érkeztek festők. Az itt készült alkotásokkal többségük a város jellegzetes épületeit örökítette meg.
Gara Márton temerini nyugdíjas, a becsei Szivárvány tagjaként érkezett a Bega-parti városba. Ő a bíróság épületét vázolta le, majd később akril technikával fogja befejezni művét. – Festészettel 2010-ben kezdett el foglalkozni, első festménye egy esős napon készült, akkor a Gyöngyszigeti festőtáborban volt, és egy kolibri madárkát örökített meg.
– Először vagyok Nagybecskereken- vallja az Újvidékről érkezett Szabadka Valéria,. – Tiz éve annak, hogy szerelmese lettem a festészetnek. Jelenleg a városi bölcsészeti karon egy tanfolyamon veszek részt, ahol a kínai festészet elsajátítását tanulom.
Börcsök Anna szintén a tartományi székvárosból érkezett a Bega-parti városba. Mindketten az Újvidéki Petőfi Sándor Művelődési Egyesület ART Klubjának tagjai. Anna, jelenleg a képzőművészeti klub elnöke.
– Tíz éve annak, hogy felfedeztem magamban azt a tehetséget, hogy festőként tudom lelki érzelmeimet megörökíteni, kifejezni. Szeretem a csendéletet, a tájat. A Tisza vonz talán a legjobban, tekintettel, hogy a Tisza-partján Óbecsén születtem, és ott éltem le gyerekkorom legszebb napjait.
Verica Tekijaki Cserépaljáról (Crepaja) jött, ő a helybeli festők klubjának a megálmodója. Verica tizenhét éve foglalkozik festészettel.
Djurdjina Filipovi nemrégen kezdett a festőállvány előtt a színekkel „ismerkedni”.
A Bega-parti városba érkező amatőr festőket a kora reggeli órákban először is reggelivel fogadták.
Melegi Zsuzsanna szerint az egy napos alkotónap, barátkozással, szórakozással, és várossal való megismerkedéssel telt el, valamint egy közös ebéddel zárult, ahol az ötven jelenlevő alkotó eszmecserével vett búcsút Nagybecskerektől.