Nem jó az embernek egyedül lennie Alkotok neki segítőtársat, aki hozzá illő /Ter 2,18/

Jubiláns házaspárokat köszöntötték és ünnepelték
A fent idézett, a Teremtés könyvéből vett gondolattal fordult homíliájában mons. Gyuris László székesegyházi plébános azokhoz a jubiláns házaspárokhoz, akik az elmúlt hatvan évben kötöttek házasságot a nagybecskereki Nepomuki Szent János plébániatemplomban/székesegyházban.
Nem tudunk egyik a másik nélkül élni úgy, hogy boldogok legyünk, hogy feladatunkat elvégezzük. A házastárs annyira kell, mint szomjazónak a víz – mondta homíliájában László atya. – Ádám várta, hogy a Jóisten adjon neki hozzáillő társat a bordájából. Ez azt jelenti, hogy a nő egyenrangú a férfival, mert a férfiból vétetett.
A szentmise keretében a jubiláló házaspárok megerősítették házastársi esküjüket és áldásban részesültek a nagybecskereki székesegyházban június 30-án.
A szentmisét követően a plébános előadásában kölcsönös szeretetre, egymás elfogadására és Jóistenbe vetett bizalomra buzdította a házastársakat. Fogadjuk el, hogy a másik is csak ember, szeressük őt és éljük szépen az együtt töltött éveket – kérte a jelenlévőktől.
Kovács Szöszill
Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda