Аz óév utolsó napjaiban Újévi fogadást adtak a városháza dísztermében

Átadták a város díjait
Az óév utolsó napjaiban Čedomir Janjić Nagybecskerek polgármestere megtartotta hagyományos újévi fogadását, melyen kiosztották a város díjait.
Az idén öt egyént és két kollektívát tüntettek ki Nagybecskerek Város díjával. A díjazottak között van: Dr. Várady Tibor akadémikus, jogászprofesszor, Surányi László olimpiai bajnok paralimpikon sportlövész, dr. Vasilije Đ. Krestić, akadémikus történész, dr. Radmila Petrin sportorvos és mr. Živko Radovančev a Mlekoprodukt tejgyár igazgatója. A díjakat Čedomir Janjić Nagybecskerek polgármestere adta át. A díjazottak nevében dr. Vasilije Đ. Krestić köszönte meg a rangos elismerést.
Az önkormányzat az idén a nagybecskereki kaszárnyát, valamint a Gomex gazdasági társaságot tüntette ki. A katonaság nevében a díjat Rade Daljević őrnagy, míg a Gomex nevében Goran Kovačević igazgató vették át.
Dr. Várady Tibor a díj átvételét követően lapunknak is nyilatkozott.
-Számomra igen sokat jelent ez az elismerés, tekintettel, hogy életem során sok helyen éltem, de mindig becskerekinek tartottam magam, és becskerekinek tartom magam a mai napig is. Ezekben az években vissza is térek a városhoz édesapám és nagyapám irattárán keresztül, és így újra látni igyekszem ezt a várost és az itteni életet. Érdekes, hogy abból a világból, amely nem az enyém, rengeteg érdekes fölfedezést teszek. Nagyon érdekes számomra ez a világ, szóval ide tartozom- mondta Dr, Várady Tibor lapunk nyilatkozatában.