121 GODINA RADA NA DANAŠNJOJ LOKACIJI: Obaveza za budućnost, priznanja za dugogodišnje zaposlene

Zrenjaninska Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ proslavila je u četvrtak, 24. novembra, 121 godinu postojanja na današnjoj lokaciji, a centralna proslava održana je danas (petak, 25. novembar).

-Tri paviljona, tri doktora, 10 negovateljica, jednu babicu, po jednog domara, vratara i poslužitelja. Od 1895. godine ona je išla u korak sa naučnim dostignućima, unapređivala zdravstvenu zaštitu bez obzira na političko-društvena stanja. Iako smo u teškoj materijalnoj situaciji, nismo oslobođeni odgovornosti da pružimo najbolju moguću zdravstvenu zaštitu, njenog unapređivanja i očuvnja statusa naučno istraživačke jedinice. Da svojim kadrovima budemo podrška Medicinskoj školi u našem gradu, ali i Visokoj strukovnoj školi za medicinske sestre, koja će se uskoro, nadam se, otvoriti u Zrenjaninu  – rekao je direktor ove zdravstvene ustanove dr Jovan Sekulić. Prema njegovim rečima,naredna investicija je otvaranje angio sale, koju je najavio za proleće 2017. godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Direktor dr Jovan Sekulić (foto: Miodrag Grubački)

-Naši kadrovi su već na obuci, a prostor za salu uveliko u pripremi. Imajući u vidu činjenice da su u 59% slučajeva uzrok smrti u Vojvodini kardiovaskularne bolesti, a da trećina pacijenata u angio centar u Sremskoj Kamenici dolazi iz Zrenjanina, možemo reći da smo dobro odredili prioritete – izjavio je dr Sekulić.

Direktor je pročitao i kratku biografiju bolnice, i naveo da je njena izgradnja tada koštala 50 miliona evra, a taj iznos izdvojen je iz samodoprinosa. Na to se nadovezao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir  Janjić, koji je naveo da mu je čast što Zrenjanin ima takvu bolnicu.

-Često se u prošlosti pričalo i polemizovalo o tome da li nam takva bolnica baš treba ili ne, ali verujem da su sada svi građani Zrenjanina zadovoljni što imaju ovakvu bolnicu – kazao je gradonačelnik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gradonačelnik Čedomir Janjić (foto: Miodrag Grubački)

U bolnici „Đorđe Joanović“ trenutno radi 1.000 zaposlenih, a od tog broja više od 150 zaposlenih su lekari.

Povodom obeležavanja 121. rođendana ove ustanove dodeljene su i zahvalnice za 25, 30 i 35 godina rada u bolnici lekarima i drugom medicinskom osoblju.

 

Opširnije u narednom broju lista Zrenjanin…