25 GODINA MUZIČKOG CENTRA „BOLERO“: Sutra slavljenički koncert

Jubilarni koncert pod nazivom „Muzika svih generacija“ održaće Muzički centar „Bolero” povodom 25 godina od osnivanja. Koncert će početi u 19.30 časova, u petak 22. juna, na platou ispred Mesnе zajednicе „Veljko Vlahović”.

U programu će učestvovati orkestar „Bolero“ koji vodi prof.Ivica Petrov, kao i mnogi bivši učenici ovog Muzičkog centra. Na koncert se pozivaju se svi dosadašnji polaznici „Bolera”, kao i svi ljubitelji dobre muzike. Organizatori su udruženje „Bagljaškult“ i MZ „Veljko Vlahović”.

Bolero” je prva privatna škola za mlade muzičke talente u Zrenjaninu, a vodi je profesor Ivica Petrov. Postoji od 1993. godine. Jedna od značajnih smernica u radu Bolera” jeste formiranje orkestra, pa deca zajedno muziciraju, druže se i izvode muziku raznih žanrova i stilova. Svirajući u orkestru, učenici nastupaju na koncertima, raznim manifestacijama i osećaju radost muziciranja. Pored instrumentalista, u Muzičkom centru „Bolero” školovalo se i mnogo uspešnih vokalnih solista. Koncerata „Bolera“ je bilo mnogo, a neki od zapaženijih su bili na Zmajevim dečijim igrama u Novom Sadu, zatim na manifestaciji „Radost Evrope“ u Beogradu, u Vrnjačkoj Banji, Budimpešti…