HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENjA „ZELENE ŠAPE“ I OKRUŽNOG ZATVORA: Da životinje dobiju skloništa, a zatvorenici garderobu i obuću

Udruženje za zaštitu životinja „Zelene šape“ i Okružni zatvor u Zrenjaninu (OKZ) pokrenuli su akciju „Moja kućica, moja slobodica“, u okviru koje će štićenici OKZ praviti kućice za napuštene pse i mačke i hranilice za ptice, a članovi „Zelenih šapa“ će, u znak zahvalnosti, uz pomoć sugrađana, za njih skupiti mušku obuću i odeću.
– Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da podrže akciju „Moja kućica, moja slobodica“ tako što će donirati obuću i odeću koja im je višak za štićenike OKZ. Sigurno svako ima nešto od garderobe što mu je malo, veliko, tesno ili široko. Centar za sakupljanje stvari je u kafiću „Vinil bejzik“ u ulici Kralja Petra I, koji radi svakog dana od 8 do 12 časova – kažu u Udruženju „Zelene šape“. Takođe ističu da je materijal za pravljenje kućica i hranilica obezbedila zrenjaninska firma „MV razvoj“, koja se do sada jedina odazvala akciji.


Udruženje „Zelene šape“ svakodnevno hrani i zbrinjava preko 70 napuštenih pasa i mačaka, pri čemu dnevno potroše oko 35 kilograma hrane. Da bi nastavili sa aktivnostima, potrebna im je pomoć, tako da pozivaju sugrađane da doniraju granule, pirinač, konzerve hrane, povoce, ćebad, peškire i ostale potrepštine za pse i mačke. Donacije se mogu ostaviti svakog dana u veterinarskoj ambulanti „Taurus“ na Elemirskom drumu br. 56, u pet šopovima „Ljubimac 023” u ulici Koče Kolarova 11a, „Siti pet“ u ulici Miroslava Tirše br. 1 i u prodavnici „Aristo pets“ u „Aviv parku“. Može se pomoći i uplatom na broj računa banke „Unikredit“: 170-0030032788000-72 sa naznakom „pomoć za kupovinu hrane“.

M.M.

Foto: arhiva