BALET
Baletski studio „Stejdž” (Stage) u ponedeljak i utorak, 4. i 5. februara, na velikoj sceni Kulturnog centra, izvešće dečju baletsku predstavu „Lepotica i zver”, koja je urađena po motivima istoimenog Diznijevog filma. Režiju i koreografiju potpisuje Aleksandra Tot, diplomirana baletska igračica. Predstava za predškolce, oba dana, igra se u terminu od 9.30 časova, a za osnovnoškolce od 12. Cena ulaznice je 150 dinara, a baletska predstava je humanitarnog karaktera.

PREDSTAVA
Pozorišni komad „Priča se po gradu” biće odigran u ponedeljak, 18. februara, na Velikoj sceni Kulturnog centra. Početak je u 20 časova. Tema predstave jesu površnost i laži, ljubav i prijateljstvo. Tekst i režiju potpisuje Staša Koprivica, a uloge tumače Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Anastasia Mandić i Sena Đorović.
Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 800 dinara.

KONCERT „LEGENDI”
U subotu, 23. februara, u Kulturnom centru biće održan koncert ansambla „Legende”. Nastup počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 900 dinara.

IZLOŽBA SLIKA
„Renesansa kroz sećanje” (Renaissance through reminiscence) naziv je izložbe slikarke dr Mie Lukovac Arsenijević, koja je otvorena u Kulturnom centru 29. januara i traje do četvrtka, 7. februara. Radovi u okviru postavke rađeni su u kombinovanoj tehnici. Mia Lukovac Arsenijević je do sada je izlagala na oko 10 samostalnih i preko 26 kolektivnih izložbi.

POSTAVKA O AVANU
Izložba „Usitnjavanje – priča o avanu” biće otvorena u utorak, 5. februara, u 19 časova, u malom salonu Narodnog muzeja. Izložbu su pripremili beogradski Etnografski muzej i Muzej nauke i tehnike, Farmaceutski fakultet u Beogradu i zrenjaninski Narodni muzej, a trajaće do 1. marta.

ITALIJANSKI FILMOVI
„Ciklus savremenog italijanskog filma” počinje u februaru, a projekcije su svake srede i četvrtka u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Na programu su četiri filma, a pred publikom će se najpre naći ostvarenje „Lepi ljudi” (2009), 6. februara. „Ciklus savremenog italijanskog filma” realizuju Kulturni centar i Italijanski institut za kulturu iz Beograda. Ulaz na sve projekcije je slobodan.