NAJAVE DOGAĐAJA

HOR IZ TURSKE
„Bosforski džez hor” iz Turske (Boğaziçi Jazz Choir) nastupiće u ponedeljak, 18. marta, u Baroknoj sali gradske kuće, u okviru svoje velike turneje. Početak je u 20 časova. U ovom horu je 30 pevača koji izvode širok repertoar kompozicija od savremenih, do džez i tradicionalnih. Nastup „Bosforskog džez hora” biće prvi od promotivnih koncerata koji najavljuju predstojeći šesti Horski festival „Slobodan Bursać” koji će se održati od 31. maja do 3. juna.

FILMSKI CIKLUS
U okviru Francuskog filmskog karavana – ciklusa „Komedije”, u četvrtak, 14. marta, u 20 časova, na repertoaru je film „Pulen”. U sredu i četvrtak, 20. i 21. marta, prikazuje se film „Lepotica i lepotica”. Ulaz na sve projekcije je slobodan, a ovaj filmski ciklus realizuje se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, pod pokroviteljstvom kompanija „Mlekoprodukt” i „Ile de France”.

FILM
Novi hrvatski film „Poslednji Srbin u Hrvatskoj” prikazuje se u Kulturnom centru od četvrtka, 14. do subote, 16. marta, u 18 i 20 časova. U pitanju je ostvarenje urađeno u žanru akcije, komedije, horora i naučne fantastike. Reditelj je Predrag Ličina, a u filmu igraju Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Sergej Trifunović i drugi. Cena ulaznice je 250 dinara, a karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Informacije o prodaji svih karata mogu se dobiti na: 566-712.

PREDSTAVA
Romantična komedija „Frenki i Džoni”, u kojoj igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra u subotu, 23. marta, u 20 časova. Predstava je urađena je po tekstu Terensa Meknelija, rediteljka je Tea Puharić, a dramaturškinja Jelena Paligorić. Karte se prodaju po ceni od 700 i 800 dinara na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

KNJIŽEVNO VEČE
Promocija romana Jasenke Lalović „S one bande moje gore” biće održana u maloj sali Kulturnog centra u petak, 15. marta, sa početkom u 18 časova. U pitanju je roman o „crnogorskoj ženi, tradiciji i ljubavi”. Pored autorke na promociji govori i Borka Velaga. Moderator je Žarko Cvetić.

MAGAZIN O KULTURI
Promocija „MANEK”-a, magazina Nezavisne kulturne scene Srbije, biće održana u subotu, 16. marta, u 18 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Biće predstavljen novi broj kao i aktivnosti Nezavisne kulturne scene Srbije. Na promociji će govoriti Slađana Petrović Varagić, Aleksandar Popović i Ksenija Đurović.