NAJAVE DOGAĐAJA

PROGRAM „SLOBODAN BURSAĆ”
U petak, 31. maja, u 19 časova, biće otvorena izložba skulptura u glini Centra za likovnu i primenjenu umetnost „Tera” iz Kikinde. Potom će nastupiti Inkluzivni hor Osnovne i srednje škole „9.maj”. U 20 časova na scenu izlazi kao i horovi Srednje muzičke škole „Josif Marinković”, potom Kamerni hor „Emanuel”, kao i horovi Zrenjaninske gimnazije, Novosadskog univerziteta „HORUNS”, Društva Slovenaca „Planika” i na kraju Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski”. U subotu od 10 počinje matine dečjih horova, a uveče od 20 časova nastupaju: Dečiji hor Kulturnog centra, Crkveno-pevačko društvo „Žene Mironosice”, Muški hor „Sveti Serafim Sarovski”, Vokalna skupina „Galina” iz Ljubljane, Vokalni ansambl „Mušket” iz Novog Sada i Mešoviti hor „Gortinija” iz Makedonije. U nedelju od 20 časova predstaviće se Dečiji hor „Čuperak” iz Kikinde, Hor Slavista iz Beograda, Zrenjaninski kamerni hor, kao i horovi „Naša pjesma” iz Beograda, „Panonika” i na kraju „Horkestar” iz Beograda.

O MILANU KONJOVIĆU
Istoričarka umetnosti i viša kustoskinja Savremene galerije Slavica Popov održaće predavanje „Milan Konjović u Umetničkoj koloniji Ečka”, u četvrtak, 30. maja, u Narodnom muzeju. Početak je u 19 časova. Predavanje se organizuje u okviru izložbe „Milan Konjović: Dubrovnik, Mlini, Cavtat” koja je otvorena do 9. juna.

SLOBODNA ZONA
Britanski igrani film „Najbolji ortaci biće prikazan u četvrtak, 30. maja, u 20 časova. Ulaz je slobodan. Više informacija o filmovima „Slobodne zone” ima na sajtu www.kczr.org.

DOMAĆI FILMOVI
Manifestacija Filmskog centra Srbije „Noć srpskog filma” održaće se i u Zrenjaninu, u Kulturnom centru, u sredu, 5. juna. Početak je u 16 časova, u maloj sali. Cena pojedinačne ulaznice je 100 dinara. U 16 časova na repertoaru je film „Zlogonje”, u 18 je „Kralj Petar I”, u 20 „Taksi bluz”, a u 22 časa film „Južni vetar”. U okviru manifestacije biće prikazana i četiri kratkometražna ostvarenja, podržana sredstvima Filmskog centra: igrani film „Mališan” Danila Bećkovića, animirani „Eho” Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarac „Isti” Dejana Petrovića, i kratki studentski film „Šafarikova 19”, Lane Pavkov.

FRANCUSKI FILMOVI
U toku juna u Kulturnom centru, svake srede i četvrtaka biće projekcije iz Ciklusa novog francuskog filma. U četvrtak, 6. juna, na programu je film „Sećanja”. Početak je u 21 čas, u maloj sali, a ulaz je slobodan. Program se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom. Više o filmu na: www.kczr.org.