Gradonačelniče, dobro došli u pakao!

Piše: Dalibor Bubnjević

Ko će biti novi gradonačelnik Zrenjanina, apsolutno je nebitno! Zašto?! U pitanju je funkcija koja sama po sebi znači suočavanje sa ponorom. Jedina olakšavajuća okolnost se može naći u timu koji će dotični ili dotična predvoditi. Dakle, nema autoriteta na lokalu, niti idolopoklonstva! Očekuje se rad, požrtvovanje i borba protiv korupcije.
Šta prvi čovek/žena Zrenjanina/Petrovgrada/Velikog Bečkereka u ponedeljak može da očekuje? Prvo će morati da preseče šta da radi sa grupom koja je predmet interesovanja posebnog odeljenja tužilaštva u Novom Sadu. Naime, oni se bave nečim što se zove fabrika vode, kojoj javnost ni malo nije nakloljena.
Gradonačelnik će, potom, pitati direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ zašto ugovor sa Konzorcijumom nije raskinut, tj. ko ga je podsticao da dotičnoj gospodi privremeno podari više od 60 miliona dinara.
Nakon što mu voda dođe do grla, prvi čovek će morati da udahne duboko! Međutim, to će biti kratkog daha, jer će ga građani pitati šta je sa kafilerijom. Potom sledi novi šok, rebalans budžeta! Zbog korone, smanjeni su prilivi u gradsku kasu. Kako će se ona puniti u 2021. godini, enigma je koju mora rešiti pročelnik naše zajednice.
Možda deluje surovo sve pobrojano.
Međutim, nije tako! Situacija je mnogo gora. Gradonačelniče, dobro došli u pakao!