ZRENJANINCI BUDIMO HUMANI: Pomozimo sugrađanki Sanji Erdeg da pobedi u svojoj borbi

Sanja Erdeg, se od januara bori sa gliosarkomom, malignim agresivnim tumorom na mozgu. Imala je dve operacije, zračenje i hemioterapije, sve što se već tridesetak godina prepisuje u Srbiji kao standardna terapija. Te statističke prognoze, nažalost nisu obećavajuće ali druge opcije u našoj zemlji ne postoje. Nasuprot tome, kaže Sanja, u svetu se već godinama primenjuju nove metode, koje su se pokazale mnogo uspešnije. U pitanju je lečenje personalizovanim vakcinama.

– Vrši se kompletna genetska analiza tumora i pristupa izradi peptidne neogen vakcine koja uči odbrambene ćelije da prepoznaju genetske mutacije ćelija u tumoru i bore se protiv njih.

Analiza i izrada vakcine se radi u Nemačkoj, kao i njeno primanje jednom mesečno tokom godinu dana. Sama izrada traje nekoliko meseci. Odlučili smo se za ovaj put lečenja kao jedini koji obećava, na osnovu njihovih dosadašnjih rezultata – napisala je Sanja Erdeg na svom profilu.

Sanji su potrebna dodatna materijlna sredstva kako bi uspela u svojoj borbi. Suma o kojoj se radi je

oko 155000 eura, od kojih dve trećine treba uplatiti pre početka genetske analize i izrade vakcine. Vreme je ključni faktor jer je ovaj tumor veoma agresivan i teško uništiv i brzo se širi.

– Dragi prijatelji, deo mog Univerzuma ste vi i moram da vas zamolim za pomoć. Pošto u kratkom roku treba sakupiti velika finansijska sredstva, grupa prijatelja je osnovala fondaciju Gliosarkom u koju se mogu uplaćivati sredstva za lečenje. Takođe vas molim da svojim ličnim kontaktima u raznim firmama potražite one koje bi bile voljne, da u skladu sa svojim mogućnostima uplate donacije. Beskrajno se zahvaljujem na vašoj pomoći – poručila je Sanja