POPULARNI ZRENJANINSKI SASTAV U HUMANOJ MISIJI: Koncert za Lenku Lazarević

„ABBA ril tribjut bend“ u saradnji sa Kulturnim centrom organizuje humanitarni nastup „Za malu Lenku” u sredu 27. septembra u 20 časova. Karte po ceni od 800 dinara se mogu kupiti na biletarnici KC-a. Sav prikupljen novac biće namenjen za lečenje ove devojčice.

– Zrenjaninci budimo humani! Pomozimo Lenki da pobedi opaku bolest! Od srca vas pozivamo da prisustvujete događaju i zajedno sa nama učinite jedno veliko, dobro delo – poručila je Katarina Čuč Janačković, organizatorka.

Prema njenim rečima, Lenki Lazarević je u junu 2022. dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija. Lečenje citostatskom terapijom je odmah započeto u Novom Sadu, a nakon devet meseci intenzivnog bolničkog tretmana, po završetku indukcione faze, terapiju održavanja počinje u februaru 2023. Samo dva meseca kasnije, u aprilu, ponovo je hospitalizovana. Tom prilikom je potvrđen recidiv koštane srži.

– Nada za izlečenje je transplantacija. Vreme je ključno u njenoj borbi. Sredstva su joj neophodna za nastavak lečenja u inostranstvu, transplantaciju, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne i troškove smeštaja – navode organizatori.


L.Z.