POZIV ZA SVE LJUBITELJE TEATRA: Smelo zakoračite na scenu

Dramski studio „BB92“ ulazi u 32. sezonu. Mentorke su od prošle godine Sanja Radišić i Jelena Kesić. Kao nekadašnje Bucine i Cecine polaznice, a sada školovane glumice, nastavljaju tri decenije dugu tradiciju. Ove godine odlučile su da oforme još jednu grupu, za sve uzraste od 19 do 99 godina, jer je, kako su navele, lane bilo dosta zainteresovanih.

Prema njihovim rečima, tokom promocije studija prilazio im je velik broj starijih od 19 sa pitanjem: „Da li primaju i ,,velike“. Od oktobra će svi koji žele da stanu na scenu imati priliku da postanu njihovi članovi. Studio nastavlja da dela u tri starosne grupe za mlade i sa novonastalom za one koji se slično osećaju.

– Nemamo prevashodnu nameru da „proizvodimo“ nove glumce, pozorišne i filmske radnike, već da, na prvom mestu, formiramo obrazovanu publiku i približimo teatarsku umetnost svima koje privlači. Takođe, ako neko ima problem sa tremom pri javnom nastupu, ako u sklopu svog posla drži predavanja, prezentacije i motivacione govore, rad u studiju može mu pomoći da prevaziđe te teškoće i bude bolji i samouvereniji – poručuju Sanja Radišić i Jelena Kesić.

Navode i da će svako ko im se pridruži probuditi uspavano dete u sebi, uraditi nešto novo, pomerti granice svoje kreativne snage, savladadati glumačke veštine, razvijati lepotu govora i steći nove prijatelje.

M.Ml