Šemić priključio SPS na „respirator”?

Piše: Dalibor Bubnjević

Kadrovi su sve, krilatica je koja je preživela vekove. Od ljudi zavisi uspeh domaćinstva, preduzeća i države. Nedavno je Vlada Vojvodine konstatovala da je Milanu Bjelogrliću, zbog isteka mandata, prestala dužnost čelnika Gradske biblioteke. Bjelogrlić je tokom višegodišnjeg vršenja funkcije postigao izuzetne rezultate! Javnost se nada da će naslednik (Mile Kulačić, slikar) bar uspeti da „okreči” sve ono što je Bjelogrlić „sazidao”.
Značaja kadrova su naročito svesni čelnici političkih partija. Otuda ne treba da čudi to što su se opozicione stranke udružile kako bi „promešale personal”. Prema nezvaničnim saznanjima, nedavno je održan sastanak u prostorijama LSV-a.

Odazvali su se svi značajniji oporbeni politički subjekti: DS, Novi DSS, SSP, Zajedno, Srce… Da li je to nagoveštaj da će na sledeće izbore izaći objedinjeni?
U isto vreme svedočimo rasulu u nekada moćnoj Socijalističkoj partiji Srbije. Po Zelenom polju se priča da ih je napustio odbornik Zoran Šemić. Na ovom primeru se (po)kazalo da Željko Malušić, čelnik Gradskog odbora SPS-a, previše veruje bliskim saradnicima. Sva sreća pa nije pogrešio u proceni Bojana Markovića. Njegovoj podršci za gradonačelnika priključili su se Tarašani, kao i viđeniji članovi sa Zlatice.