A CSÁSZÁR-TÓ MME ÉS A KCSSZ SZERVEZÉSÉBEN

Szent István-napi ünnepség Erzsébetlakon
A helybeli Császár-tó Magyar Művelődési Egyesület és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége augusztus 21-én egésznapos Szent István-napi ünnepséget tartott Erzsébetlakon. A Szent Erzsébet templomban szolgáltatott szentmise után Kalapis Sztoján atya megszentelte az új búzából készült kenyeret, majd alkalmi, ünnepi műsort rendeztek a Nemzetközi Kutatóközpont udvarában.
A magyar himnusz eléneklése után a házigazdák nevében Pozsár-Halász Éva, a Császár-tó MME elnök asszonya és Miroslav Markuš, a helyi közösség tanácsának elnöke, a szervezők előtt pedig Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.
Az ünnepi műsor keretében alkalmi szavalatokkal, népdalokkal és néptáncokkal felléptek a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor ME néptáncosai és a Császár-tó MME fiatal tagjai.
A délután folyamán az odalátogatók megtekinthették a tájházat és a Lujza-major Állatsimogató Központot, a legkisebbek pedig – a zentai Gyermekbarátok Egyesülete és a szabadkai Nagycsaládos Egyesülete jóvoltából –  részt vehettek néhány ügyességi játékban, kézműves-foglalkozáson és vetélkedőben is. Az ünnepség Erzsébetlak fennállásának 150. évfordulója jegyében zajlott.
Borbély Tivadar