A Határtalanul program keretében

Nyíregyházi gimnazisták jártak nagybecskereki társaiknál
Az elmúlt hétvégén a Nagybecskereki Gimnázium vendégei voltak a nyíregyházi Szent István Katolikus Gimnázium tanulói és tanárai.
A magyarországi vendégek pénteken érkeztek Nagybecskerekre, ahol a helybeli gimnázium tanulói és tanárai fogadták őket.
Szombaton úgymond színházi napon vehettek részt, ugyanis reggel a Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben csoportos foglalkozáson volt alkalmunk részt venni. Arany János emlékév kapcsán a nyíregyházi és nagybecskereki gimnazisták Arany János, Ágnes asszony című balladáját dramatizáltál, illetve plakátokat készítettek. A műhely munka alatt négy Ágnes asszony dramatizált ballada és három plakát készült el. A plakátokat az egyesület nagytermében közszemlére ki is tették. A színpadon viszont bemutatták a négy rövid előadást.
A Petőfiből a nagybecskereki színházba vezetett a vendégek útja, ahol rövid ismertetőt hallgathattak meg a színház épület történetéről, valamint a Madách Amatőr Színházban folyó munkáról.
A bábművészetről Faragó Tibor a nagybecskereki bábszínház bábkészítője tartott rövid beszámolót. A diákoknak lehetőségük volt az újonnan készülő bábelőadás bábkészítésének a folyamatába is betekintést nyerniük. A délutáni órákban városunk nevezettségeivel és történelmével is megismerkedhettek a nyíregyházi gimisták. A színházi nap záróakkordjaként a nagybecskereki színházban megtekintették a Madách Színház Talányos variációk című előadását. Vasárnap a középkori magyar várakat látogattak meg Belgrádban (Nándorfehérvár) Zimonyban és Szendrőn.
A nyíregyházi diákok a EMMI által kiírt Határtalanul program keretében valósulhatott meg.

dav
dav