A I B GRADSKА FUDBALSKА LIGА: Proleter 2006 ne igra, Zlatica napredovala

U A ligi FSG Zrenjanin ove sezone igraće 11 klubova. Proleter 2006 je zamrznuo status svoje seniorske ekipe, pa će upražnjeno mesto zauzeti Zlatica, koja je prošle sezone bila drugoplasirana u B ligi. Jesenji deo prvenstva počinje 25. avgusta i traje do 3. novembra, a prolećna sezona kreće 22. marta i završava se 31. maja 2020. godine. Prvoplasirani tim će obezbediti direktan plasman u Područnu ligu, a u baraž će samo drugoplasirana ekipa. Na sastanku predstavnika klubova A i B lige FSG određeni su takmičarski brojevi ekipa.

U prvom kolu A lige FSG Zrenjanin, 25. avgusta, sastaće se: Mladost (B. Blato) – Zlatica, MSK – Jedinstvo 2014, OFK Stajićevo – Bilećanin, Naftagas (Boka) – OFK Gradnulica, Zadrugar – Tisa 1933, a slobodan je Zadrugar.
U B ligi ostalo je šest klubova koji će igrati četiri puta tokom sezone. Prvenstvo kreće 1. septembra, jesenji deo traje do 3. novembra, a prolećna sezona je na programu od 29. marta do 31. maja. Prvoplasirani tim preći će u A ligu. U prvom kolu igraju: Borac (Zrenjanin) – KSK Konak 1926, Proleter (Neuzina) – Sloga (Jarkovac), Partizan Tomaševac – ŽFK Banat Bagljaš.

Izvučeni su i parovi nastavka takmičenja za Kup. U nedelju, 4. avgusta, od 17.30, sastaju se: Mladost (B. Despotovac) – Radnički 1911, Omladinac FAM – OFK Klek, Mladost (Lukićevo) – Tamiš (Farkaždin), Rusanda – Lehel. Pobednici ovih će u narednom kolu biti gosti Naftagasa (Boka), Zadrugara, Potisja i ŽFK Banat Bagljaša (u zavisnosti kojoj grupi pripadaju u okviru žreba).

N. M.