ZAKUP ŠTANDOVA ZA „DANE PIVA“: Borba samo oko štanda uz binu

Jedina zanimljivost na danas održanom, drugom po redu, javnom nadmetanju za davanje u zakup prostora za štandove u okviru „Dana piva“ bila je ustupanje štanda „E“ – uz binu na Žitnom trgu. Komisija danas nije donela odluku hoće li ovaj prostor površine 200 kvadratnih metara dodeliti pivari „Karlsberg“ iz Čelareva ili maloj pivari „Kraft dirnks“.

Oba ponuđača imaju ponešto što „onaj drugi nema“: „Kraft drinks“ je priložio skicu organizacije prostora, „Karlsberg“ ponudio 20 buradi piva koje će služiti besplatno.

Ovaj prostor zanimljiv je i po tome što je njegov deo takozvani „bek stejdž“ i prostor namenjen organizatoru „Dana piva“.

Ni za jedan od 11 ponuđenih štandova na Žitnom trgu koji je namenjen prodaji pića, kao ni za jedan od četiri štandova na namenjenih prodaji hrane, ovog puta nije bilo zainteresovanih.

Ukoliko bi se ovi štandovi izdali po početnim cenama, ostvario bi se prihod od preko 3,9 miliona dinara. Početne cene zakupa za prodaju pića bile su uzmeđu 66 i 396 hiljada dinara, a onih za prodaju hrane 429 hiljada dinara.

Izdato je, po početnim cenama, 12 trgovačkih štandova na Trgu Zorana Đinđića proizvođačima slatkiša, meda i ento- suvenira. Nije bilo interesovanja za zakup prostora na istom trgu, namenjenog jednoj pivari, za koji je početna cena 400 hiljada dinara.

M. S-n.