A MAGYAR NEMZETI TANÁCS ÉS MAGYARORSZÁG KORMÁNYA JÓVOLTÁBÓL

Iskolatáskák és tanszercsomagok az elsősöknek

A közelmúltban a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében és a szentmihályi iskolában került sor azon iskolatáskák és tanszercsomagok átadására, melyeket Magyarország Kormányának a támogatásával, a Bethlen Gábor Alap, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) és a Rákóczi Szövetség közreműködésével kaptak kézhez a muzslyai, nagybecskereki és a szentmihályi magyar elsősök. A gyerekeket és a szülőket Molnár Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja köszöntötte, aki elmondta, hogy a tanszercsomag 5000 dinár értékű, és tartalmaz tolltartót, ceruzákat, metallofont, abakuszt, vonalzókészletet, füzeteket, tornazsákot, ugrókötele és egy könyvet, a Gőgös Gúnár Gedeont, valamint a Magyar Szó jóvoltából, egy Mézeskalács kiadványt is.
Az óvodában töltött évekről és arról, hogy mennyire várják az iskola kezdetét, lapunknak három elsős nyilatkozott.
Pandurov Szofia (Muzslya) – Az óvodában töltött évek emlékezetesek maradnak a két óvóneniről, Brigiről és Magdiról, valamint a sok játékokról. Egész nyáron izgatottan vártam az iskolát, vidáman léptem be az ajtaján. Vártam már, hogy induljon az iskola, mert szeretnék megtanulni írni, olvasni, de remélem, hogy sokat fogunk szórakozni, társalogni is.
Tápai Zsanett és Zsófia (Szentmihály) – Az ovi emlékezetes marad a közös társalgásról, a játszásról, a közös nevetésről, de a sírásokról is. Mind a ketten nagyon vártuk az iskolakezdést, de egyben egy kicsit féltünk is,hogy milyen is az az iskola, milyen lesz a tanitó néni. Habár félve léptünk be az osztályba, mégis jó érzéssel lett tele a szívünk, mert minden nap újat tanulunk és a tanító néni segítségével könnyen legyőzzük a félelmet.
BORBÉLY TIVADAR