A város ismét a folyó felé fordul

Folytatódik a Béga medrének és partjának a rendezése

A Berberski város részen található gyaloghíd és a vasúti híd közötti 780 m hosszu szakaszon folytatódtak a Béga iszaptalanításának a munkálatai. A munkálatok várhatóan három hónap múlva fejeződnek be. A munkálatok a tervezett ütemben folynak. A múlt héten Čedomir Janjić polgármester, Saša Santovac alpolgármester, valamint Dragan Ćapin és Duško Radišić polgármesteri segédek is megtekintették a rendezési munkálatokat.
A Béga partjának és medrének a felújítása 40 millió dinárba kerül. Amelyet Nagybecskerek Város önkormányzata és a Vajdaság Vizei Közvállalat biztosítanak.
A most rendezendő szakaszon meghosszabbítják a már a kikötőig meglévő sétányt. Amely az Október 2. Általános Iskola mellett fog elhaladni egészen a vasúti hídig.
A sétányon kívül a tervek között szerepel egy kerékpár út kiépítése is, amely ezt a városrészt kötné össze a már meglevő écskai kerékpárúttal.
Ezen munkálatokkal a város ismét a már szinte elfelejtett folyója felé fordul. Ami egyben az idegenforgalmi lehetőségeket is bővíti, ami a város fejlődésének egyik kulcsát képezi.
A már kiépített kikötő egy újabb találkozóhelyé vált, különösen népszerű a fiatalok körében.