Akcija „Ataše“ otkriva počinioca?

Piše: Dalibor Bubnjević

U utorak uveče (oko 22 časa) nepoznato (maskirano) lice je zapalilo dva bagera na peskari „Eko gradnje“. Navedena informacija ovih dana je čuvana u tajnosti! Međutim, društvene mreže su sprečile da se gnusni čin prikrije. Na video snimku je zabeležen pojedinac koji poliva, a potom i pali dve mašine. Slučaj je izazvao značajnu pažnju!
Prema nezvaničnim informacijama, načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu (Željko Trajković) se neposredno uključio u rasvetljavanje tog zločina. Ovih dana se može čuti da je vrh ministarstva unutrašnjih poslova kontaktirao vlasnike „Eko gradnje“. Ne treba da čudi velika pozornost kada je u pitanju eksploatacija peska u Banatu.
Prema informacijama do kojih su došli operativci u okviru akcije „Ataše“, evidentne su indicije o (zlo)upotrebi organa progona. Naime, u operativnim registrima se beleži da je pojedinac pokušao da (is)koristi svoj položaj kako bi profitirao u građevinskoj industriji. U svojim poduhvatima je, prema beleškama, u ranijem periodu imao podršku i pojedinih činovnika državnog odvjetništva.
Javnost je s pravnom zgrožena zbog paljenja mehanizacije „Eko gradnje“!
Neodoljivo je sve podseća na scenario sa početka dvehiljaditih, kada su uništene mašine preduzeća „Difens roud“. Na sreću, Srbija je danas pravna dražava pa građani očekuju da odgovorni budu privedeni licu pravde. Kako neposredni izvršioci, tako i inspiratori ovog terorističkog pira!