AMBICIJE KOMPANIJE „DON DON“: Žele da prošire i osavremene proizvodnju

Kompaniju Don Don“, koja u Gradu Zrenjanin posluje sedam godina i snabdeva više od 60 posto tržišta na njegovoj teritoriji, danas je posetio gradonačelnik Čedomir Janjić sa svojim saradnicima. Sa Aležom Mozetičem, direktorom ove firme, porazgovarao je o poslovanju, ambicijama, kao i o mogućem rešenju stečajnog postupka „Žitoprodukta“.

ZITOPRODUKT 002_resize

Prema rečima Aleža Mozetiča veoma je bitno poslovanje mlina, gde se danas melje gotovo 200 t pšenice, a otkupljuju skoro 70.000 t iz ovih krajeva.

– Mi smo nacionalni lanac pekara i pokrivamo Zrenjanin, Kikindu i Novi Sad i njihova šira područja, a u samom gradu imamo najveći udeo. Tokom ovih sedam godina uspostavili smo dobru saradnju sa primarnim proizvođačima pšenice. Iz godine u godinu imamo više boljih pšenica i ne treba ih uvoziti iz drugih krajeva – naveo je Mozetič.

ZITOPRODUKT 006_resize

Kako je rekao, prve četiri godine su radili u pekari i mlinu, a poslednje dve i u silosu, tako da zakupljuju ceo pogon. Prvo je bila jedna proizvodna linija, danas ih ima četiri, i da je plan da se to dalje razvija. Kao glavni izazov istakao je status kompanije, a nada se da će se ubrzo rešiti i stečajni postupak „Žitoprodukta“ jer onemogućava prave strateške investicije na duge staze.

Gradonačelnik Janjić je nakon ukazanog problema izjavio da je siguran da će sve prepreke koje nosi stečaj „Žitoprodukta“ rešiti, u čemu će pomoći lokalna samouprava, i da mu je veoma drago što postoje ambicije za proširenjem i osavremenjivanjem proizvodnje.

I.I.

Foto: J. Njegović Drndak

Opširnije u štampanom izdanju

ZITOPRODUKT 001_resizeZITOPRODUKT 007_resize ZITOPRODUKT 008_resize