APEL ZA POMOĆ SAMOHRANOM OCU IZ ARADCA: Izgubili dom u požaru

Goran Marković iz Aradca i njegova porodica – dvoje dece i majka – ostali su prošle nedelje bez krova nad glavom, kada im je požar oštetio tavanicu kuće u kojoj su živeli u ulici Vuka Karadžića.
– U ponedeljak ujutru, 19. novembra, upalila nam se kuća. Bila je stara i od naboja, skoro za rušenje, ali tu smo živeli. Vatra je krenula od odžaka, pa se zapalila trska u tavanici. Sve se desilo oko pola šest ujutru, čuo sam zvuk kako nešto propada. Srećom da sam primetio, izvukao decu i majku i pozvao vatrogasce na vreme! Upozorili su me  da postoji opasnost da se tavanica uruši, tako da tamo više ne može da se živi. Neke stvari iz kuće sam izneo, neke nisam, a dosta toga je pokvašeno u toku gašenja požara – priča Goran Marković.
Kako kaže, uspeo je da pronađe privremeni smeštaj zahvaljujući pomoći brata od strica. Trenutno je nezaposlen, ali kako kaže, nije korisnik Centra za socijalni rad pa nema pravo na novčanu naknadu. – Mogli bismo dobiti jednokratnu pomoć do 3.000 dinara, a toliko ću zaraditi, obećao mi je jedan čovek da će me primiti na posao za nekoliko dana. Bio sam i u gradskoj kući da se raspitam za pomoć, ali postoje samo programi stanovanja za izbegla lica – kaže samohrani otac iz Aradca.
Dodaje da ima i određenih zdravstvenih problema, ali da nije želeo da ostane u bolnici.
– Nisam mogao da ostanem i ostavim decu, od čega će živeti. Kako kažu, mečka kada zaigra, igra pred jednim vratima. Nadam da ću uspeti da nađem neku kuću za svoju porodicu – kaže on, napomenuvši da je do neba zahvalan jednom Perležaninu koji mu je nedavno pomogao da plati dugove Elektrovojvodini, budući da je njegov porodici bila isključena struja.

Ukoliko neko želi da pruži pomoć porodici Marković, može se obratiti Goranu na broj telefona: 0613090630. Njegov broj račun u Banci Poštanska štedionica je 2002184439052.

M.M.