APOTEKA „ЈАNKOVIĆ” DOSTAVILA JEDINU PONUDU ZA IZBOR KONCESIONARA ZA APOTEKARSKU DELATNOST U ZRENJANINU: Formalni uslovi ispunjeni, odluka najkasnije za nedelju dana

Zdravstvena ustanova Apoteka Janković” Novi Sad jedina je dostavila dokumentaciju za dodelu koncesije za finansiranje, obavljanje, revitalizaciju i upravljanje farmaceutske delatnosti u Gradu Zrenjaninu. Matrerijal je na pisarnici Gradske uprave primljen jutros u 8.52. „Janković“ u posao ulazi samostalno.

Komisija koja je pregledala dokumentaciju ima rok do 15. januara da donese odluku, posle čega se ona prosleđuje Gradskom veću i Skupštini grada na usvajanje.

Kako je danas, u prisustvu direktorke Zdravstvene ustanove Apoteke Janković” diplomirane farmaceutkinje Snežane Janković konstatovala Radna grupa u čijem radu je, osim službenika Gradske uprave zaduženih za javne nabavke, prisustvovao i spoljni konsultant – Nenad Ilić iz Beograda – dokumentacija je formalno validna. Najznačajnije pojedinosti koncesije su sledeće: rok koncesije je 15 godina. Zadovoljen je uslov da ukupna vrednost koncesije bude oko 6,3 miliona evra.

Ponuda važi do 8. jula. Potencijalni koncesionar pružio je dokaze o bankarskoj garanciji Erste” banke Novi Sad, u visini od 120 hiljada evra – za ozbiljnost ponude, izjavu o prihvatanju svih uslova Javnog poziva za izbor koncesionara.

Dostavljeni su i dokazi o broju zaposlenih – 433 ih je, od kojih su oko 300 diplomirani farmaceuti i tehničari – navedeni poimence.

Razume se, dostavljeni su i ostali dokazi o pozitivnom i zakonitom poslovanju Jankovića”, sa računovodstvenim dokumentima za više godina unazad, sa mišljenjima nezavisnih revizora.

Ukoliko ponuda Јаnkovića” bude prihvaćena, ova firma preuzima u potpunosti delatnost Apoteke Zrenjanin”, čiji je direktor dr Milan Miljuš prisustvovao pregledu prispele dokumentacije.

Apoteke Janković” trenutno u Zrenjaninu imaju devet оbjekata u Zrenjaninu. „Apoteka Zrenjanin“ u državnom vlasništvu raspolaže sa sedam apoteka u Zrenjaninu, 18 u selima i jednom u krugu Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

Smisao davanja koncesije je u očuvanju apotekarske delatnosti „pod jednim krovom“ u okolnostima kada se država, a posebno Fond penzijsko zdravstvenog osiguranja povlače u ove oblasti. U tom smislu položaj apotekarske delatnosti je znatno teži nego zdravstvene.

Kompletan postupak sprovodi se na osnovu člana 20, stav 3, u vezi se članovima od 35 do 41. Zakona o koncesijama, kao koncesija za obavljanje farmeceutske delatnosti od javnog značaja.

Događaj je, iako dalekosežnog značaja, privukao minimalnu pažnju medija.

M. S-n.