ARADAC: Prvenstvo Srbije u aviomodelarstvu

Najbolji srpski aviomodelari ponovo su se ovog vikenda takmičili na poligonu nadomak Aradca. U organizaciji istoimenog kluba iz Beograda, u subotu, 8. oktobra, održan je tradicionalni „Ving kup“, dok je danas, u nedelju, 9. oktobra, održano državno prvenstvo za takozvane slobodno leteće modele u kategorijama F1A (jedrilice), F1B (modeli sa gumenim motorom), takozvani gumenjaci, i F1C (modeli sa klipnim motorom), takozvani penjači.

rsz_20161009_bojancsss aaaa-20161009-bojan-gostojic-8 rsz_20161009_bojan rsz_20161009_kovacki_ziva rsz_20161009_bojancs

Na „Ving kupu“ najveći uspeh od Zrenjaninaca zabeležio je Bojan Gostojić ( F1B), koji je bio najbolji među domaćim takmičarima. Odmah sa Bojanom plasirao se i njegov otac Svetozar, pa je ekipa koju su oni činili u klasi gumenjaka bila bez premca kada su u pitanju domaći klubovi. Od Zrenjaninaca u „Ving kupu“ zapažen je bio i Živa Kovački koji je osvojio drugo mesto u klasi „penjača“. Našem sugrađaninu, Milošu Borđoškom, na „Ving kupu“ pripalo je treće mesto u klasi F1A (jedrilice).

Očekuje se da će aviomodelari iz Zrenjanina biti među uspešnijima i na današnjem državnom prvenstvu, ali ishod ovog takmičenja znaće se tek u večernjim satima.

Z.D.