Asfalt stigao u Ulicu Duška Trifunovića

Ulica Duška Trifunovića na Zelenom polju posle 30 godina je dobila asffalt. Stanovnici ulice posle dugo godina mogu da prilaze svojim kućama asfaltnim putem, koji je zamenio onaj zemljani. Ulica je asfaltirana na inicijativu Žarka Cvetića, koji se družio sa pesnikom čije ime ulica nosi.

– Drago mi je da je još jedna ulica na Zelenom polju dobila asfalt i što najzad liči na pravu ulicu – rekao je Goran Kravarušić, direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina. Stanovnici ove ulice su prezadovoljni, a dok su radili naši radnici, iz svake kuće su im donosili kafu, sokove, pecivo… Sada sa ponosom možemo reći da je ulica Duška Trifunovića jedna od najlepših na Zelenom polju.

– Ovo je iznad očeivanja, mi dugujemo veliku zahvalnost gradu i Direkciji što su asfaltirali našu ulicu – kaže Goran Đurović, jedan od stanovnika. – Sada ne mislimo na to hoće li da pada kiša i kako da stignemo blatnjavim putem do kuća.

Povodom deset godina od smrti pesnika Duška Trifunović, koji je jedan deo svojih izbegličkih dana proveo u Zrenjaninu, u našim novinama je o tome objavljen tekst, a pomenuta je i ulica koja nosi njegovo ime.

M.B.