Zrenjanincima zdrava voda za piće do kraja godine

Danas su nastavljeni radovi na izgradnji fabrike vode na Mihajlovačkom putu. Iako su radovi kasnili, Nenad Obradović, zastupnik „Grupe Zilio“ koja gradi postrojenje, objasnio je da se kasnilo jer JKP „Vodovod i kanalizacija“ nije mogao da uradi ono na šta ih je ugovor obavezao, tako da je Grad Zrenjanin „uskočio“ i obezbedio potrebne garancije izvođaču radova.

– Trebalo je dati garancije da će obaveza plaćanja biti izvršena u roku. Dakle, ne radi se o finansiranju nas, već je to bilo u ugovoru. Tamo piše da je 5,4 miliona evra garancija, to je trogodišnja proizvodnja vode – naveo je Obradović i dodao da će Zrenjaninci dobiti čistu i zdravu vodu za piće do kraja godine.

Radove na izgradnji postrojenja obišao je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. On je kazao da je problem sa vodom konačno rešen, i da je veoma zadovoljan što je baš ova vlast to učinila, budući da je, kako je izjavio, „problem od pola veka“.

-Tačno je da kasnimo, tačno je da je bilo određenih problema, ali ove godine će Zrenjaninci dobiti vodu za piće – rekao je Janjić.

Firma „Sinertek“ je glavni izvođač radova i član konzorcijuma, a „EkoGradnja“ je podizvođač.

S.K.