„AUDIOVOKS“ POMOGAO VLADIMIRU KLASANU: Evropski prvak u šahu za osobe sa oštećenim sluhom

Na prvom pojedinačnom prvenstvo Evrope u šahu za osobe oštećenog sluha, održanom od 7. do 12. jula u Lundu (Švedska), internacionalni majstor Vladimir Klasan osvojio je titulu prvaka Evrope.
Na ovom takmičenju nastupilo je 25 šahista iz svih delova Evrope, a Srbiju je, pored Vladimira Klasana, bivšeg svetskog prvaka i aktuelnog evropskog prvaka, predstavljao i majstorski kandidat Dragan Moldovanović. Sudbina je odredila da se njih dvojica sastanu baš u prvom kolu, što je bilo nezgodno jer su veoma dobri prijatelji. Vladimir je nakon slabe igre uspeo da se konsoliduje i zabeleži pobedu.
Ključni momenat turnira se desio u 3. kolu kad je savladao Italijana Duilija Kolutisa koji je važio za glavnog favorita za zlatnu medalju. Od tada je krenuo da pobeđuje i na kraju je uspeo da osvoji titulu prvaka Evrope! Dragan Moldovanović je igrao vrlo dobro i na kraju osvojio odlično 8. mesto.
– Ovo mi je, uz svetsko zlato, najdraži uspeh u karijeri. Ovom prilikom bih se zahvalio kompaniji „Plamen” iz Inđije gde sam zaposlen, pre svega Marku i Janku Krtolici koji mi dozvoljavaju da odsustvujem s posla, da bih mogao nesmetano učestvovati na takmičenjima. Takođe, ogromnu zahvalnost dugujem i firmi „Audiovoks” koja mi je nesebično pomogla da otputujem na šampionat, pri tom nastavljajući da investira u moju šahovsku karijeru – izjavio je Vladimir povodom uspeha na turniru u Švedskoj.
S.V.

1-klasan-audiovox