AUTOBUSI GRADSKOG SAOBRAĆAJA OD PRVOG SEPTEMBRA RADE U IZMENJENOM REŽIMU

U skladu sa obavezama školaraca

Gradski prevoz od početka nove školske godine funkcioniše u promenjenom režimu. U odnosu na letnji period, od 1. septembra pojačan je sa novim polascima na delu linija kojima saobraćaju.
– To nije u punom kapacitetu kao što je bilo u periodu pre početka pandemije, ali je značajno povećan broj polazaka. Uvedena je linija broj 3, koja sa linijama 1 i 4 radi dvokratno. Linije 5 i 6, koje saobraćaju prema Mužlji, imaju polaske na svakih pola sata i saobraćaju od ujutru, od 6 do 21 čas – rekao je u izjavi za RTV „Santos” Goran Agramović, šef saobraćaja u firmi „Net bus” i pojasnio da se dvokratno radno vreme odnosi na satnicu od 5 do 9 ujutru i od 13 do 16 popodne, kada su pojačani polasci u špicevima, odnosno kada đaci idu u školu i radnici na posao.
Agramović je naveo da su linije 10, 10 a i 12 (koja saobraća iz Ečke preko Ruže Šulman) takođe u opticaju ceo dan. Rekao je da će, ukoliko đaci budu i dalje neposredno išli u škole, linije 3 i 4 saobraćati od ujutru od 5 do 21 čas.


– Nadamo se da su ovim redom vožnje sugrađani zadovoljni – naveo je Agramović i dodao da su redukovan polasci svakako uslovljeni manjim brojem putnika u gradskim autobusima.
Šef saobraćaja u firmi „Net bus” saopštio je i da su i iz prigradskih mesta ponovo uspostavljene sve linije.
– Iz 22 naseljena mesta na teritoriji Grada ponovo saobraćaju naši autobusi kako u jutarnjim terminima, tako i u podnevnim i večernji polascima. To sve kako bi đaci mogli da idu normalno u školu – istakao je Agramović.
Na pitanje da li gradski prevoznik posluje pozitivno, ukazao je da već duži period ne postoji ekonomska opravdanost gradskih linija, te da bi trebalo naći pravi modus kako bi građani bili zadovoljniji prevozom.
Takođe, naveo je da se cena karte nije menjala već duži period, i da će i u narednom periodu iznositi 70 dinara.
Zrenjaninci su u anketi ukazali na određene nedostatke, pa je tako jedna od sugrađanki navela nedovoljan broj polazaka, dok se druga žalila na neredovnost. Jedna je navela da je zadovoljna radom 5 i 6, te da uvek zna njihovu satnicu polazaka.
S. V.
Foto: Printskrin RTV „Santos”